Om inriggeren

Inriggeren er en relativ bred bådtype af træ eller glasfiber. Den er søstærk og velegnet til at ro længere ture på åbent hav og dermed også på Lillebælt, som er vores lokale rofarvand.

Roerne ror med ryggen mod stævnen – heraf kommer udtrykket baglænsroning - og hver roer har én åre. I bådens agter sidder en styrmand med front mod roerne, og man skiftes til at være styrmand.

Der findes to typer af inriggere. En 2-åres hvor to ror og én styrer, og en 4-åres hvor fire ror og én styrer. 

Langture
En af inriggerens store kvaliteter er, at den kan bruges til langture over flere dage. I bagenden og forenden har inriggeren et skot, hvor man kan havde oppakning.
Sportsroning

Inriggeren kan også bruges til sportsroning. Sportsroning er et rotilbud, som forener effektiv træning (puls, intensitet og tid), kvalitet, variation i træningen og fællesskab med at have det sjovt samtidigt.

Træningsprogrammer er en kombination af opvarmning, intervaller og afroning, som fungerer både på vandet og i ergometer. I sportsroning får du vejledning og feedback under træning fra en instruktør, og det er effektiv på tid, da det maksimalt tager 1 time og 20 min på vandet eller 1 time i ergometer.

Kaproning

Selvom inriggeren ikke er optimeret til høj fart benyttes den også til kaproning. Der afholdes hvert år turnering med kaproning over x gange i løbet af sommeren hos forskellige klubber i Danmark. Løbene, som er på 10 km, henvender sig til alle, bare man ikke er bange for at få lidt sved på panden.

SRK har deltaget i kaproningsturnering.